L O A D I N G

Aanvullende veiligheidsinstructies

Voor uw Thermomix ® apparaat

De kwaliteit van onze producten en de tevredenheid van onze klanten, waarvan u er één bent, zijn altijd de hoogste prioriteit geweest voor ons bij Vorwerk. Ons kwaliteitsmanagement en strenge veiligheidssystemen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat we consequent voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Vorwerk. Dit geldt met name voor Thermomix®.

Met meer dan 8 miljoen TM6-en TM5-apparaten die wereldwijd worden verkocht, geniet Thermomix® al vele jaren grote populariteit en heeft het verreweg het grootste aantal van deze voedselverwerkers op de markt. Daarnaast onderhouden we als directe verkooporganisatie een nauwe relatie met Thermomix ® consultants en klanten over de hele wereld. Dit stelt ons in staat om in een vroeg stadium de zeldzame aandachtsgebieden te identificeren die van invloed kunnen zijn op het gebruik van de Thermomix®.

We hebben een paar gevallen op de markt waargenomen waar een probleem is opgetreden bij het gebruik van de Thermomix®. Daarom hebben we als voorzorgsmaatregel besloten om op 23 augustus 2022 vrijwillig een openbare waarschuwing te geven over dit probleem dat zich mogelijk zou kunnen voordoen.

thermomix

Onze waarneming en onze waarschuwing


Wanneer de standaard maatbeker in de Thermomix® TM6 wordt geplaatst, past deze stevig in het deksel, waardoor het niet valt wanneer het deksel van de mengkom wordt verwijderd. De TM6 maatbeker is zo ontworpen dat een voldoende hoeveelheid stoom in de mengkom kan ontsnappen tijdens het koken of sudderen. Tijdens het kookproces of het volgen van bepaalde recepten kunnen de ingrediënten echter naar de oppervlakte drijven, comprimeren en voorkomen dat de stoom ontsnapt.

In uiterst zeldzame gevallen kan zich dus een verhoogde druk in de mengkom ophopen tijdens het koken of sudderen (of verwarmen tot temperaturen van 95°C en hoger), wat kan leiden tot een plotselinge en ongecontroleerde overstroming van heet voedsel, wat in sommige gevallen brandwonden kan veroorzaken.

In ieder geval moet worden opgemerkt dat het risico op overloop of projectie van warm voedsel aanzienlijk hoger is als het vulniveau dat in de gebruikershandleiding wordt aanbevolen en ook in de mengkom wordt aangegeven, wordt overschreden.

Koken op 95°C of meer

Koken op 95°C of meer

Voor het koken (sudderen) bij temperaturen van 95°C of hoger moet altijd de kookmand worden gebruikt in plaats van de TM6 maatbeker. De kookmand rust vrij op het deksel van de kom, is dampdoorlatend en voorkomt ook dat voedsel uit de mengkom spat. Dit is een eenvoudige maar noodzakelijke maatregel die de eetervaring nauwelijks zal beïnvloeden, maar kan voorkomen dat dit potentiële probleem zich voordoet.